Ohjelma | Cosplay | Pelinurkka | Kunniavieras | Iltabileet | Kummitustalo | Miitit | Kirppis


Lauantai


Aika: Ohjelma:
10:15 – 11:15 Ginga – turistina Japanissa
11:15 – 12:50 Cosplaydeitti
12:50 – 14:00 AMV – pintaa syvemmältä
14:00 – 15:40 Vampyyrit – Draculasta Twilightiin
15:40 – 16:10 Bujinkan Shinden Dojo
16:10 – 16:30 Aikaa cosplaykisan valmisteluille ja kisaajien opastukselle
16:30 – 18:15 Cosplaykisa
18:15 – 19:00 Ruohometsän papanat
19:00 – 00:00 Iltabileet

Sunnuntai


Aika: Ohjelma:
10:00 – 11:00 Para para - tanssitunti
11:00 – 12:15 Muumilaakson vapinoita
12:50 – 14:15 Welcome to Night Vale - paneeli
14:15 – 15:15 Jojo's Bizarre Adventure – Mitä h*lvettiä nyt taas
15:15 – 16:30 ImprOtaku
16:30 – 17:00 Päättäjäiset


Cosplaydeitti Nitsakia, Katsu ja Ropertsi
Puuttuuko elämästäsi se oikea? Haluaisitko lähteä kokeilemaan jotain uutta? Siinä tapauksessa tule cosplaydeittiin etsimään itsellesi kumppania tai seuraa. Tämän leikkimielisen seuranhakuohjelman tarkoitus on yhdistää Hetero-, shoujo ai-, shounen ai- ja sekakierrosten aikana lemmenkipeät sydämet vanhaan kunnon napakymppihenkeen.

Ginga-turistina Japanissa Ville Karvonen (NightWolf)
Tule näkemään ja kuulemaan miten Ginga-saagassa esiintyvät paikat vastaavat todellisia paikkoja Japanissa. Paneeli johdattelee kuulijansa Hopeanuolessa ja Weedissäkin esiintyviin paikkoihin. Mitä mahtaakaan tarjota sarjan luojan Yoshihiro Takahashin pieni synnyinkylä Higashinaruse Akitassa Hopeanuoli-fanille? Onko siellä kenties muutakin kuin ISO Hopeanuoli-aiheinen seinämaalaus? Jos haluat tietää, niin se selviää tässä paneelissa!

AMV – Pintaa syvemmältä Jaakko Reinikainen
Kun Jim Kaposztas vuonna 1982 julkaisi ensimmäisen "animemusiikkivideon", hän ei tiennyt mitä meni tekemään. 30 vuotta myöhemmin tuhannet ihmiset eri maista käyttävät jopa kymmeniä tunteja luodakseen muutaman minuutin edestä auttamattoman sekavalta vaikuttavia, eri animelähteistä leikattuja videoita. Ajaako 2000-luvun postmoderni yhteiskunta jäsenensä aina vain kaoottisemman viihteen äärelle? Vai voisiko AMV-kulttuurin pintaa raapaisemalla löytää ilmeisen suositulle ilmiölle jonkin selvemmän muodon vaikkapa sitten perinteisemmän elokuvateorian tarjoamin työkaluin? Tätä tullaan pohtimaan muutamin valikoiduin esimerkein.

Kauhusta kirjoittamiseen Jaakko Reinikainen PERUTTU
Kuinka Poen tai Stephen Kingin novellit onnistuvat nostattamaan hiukset pystyyn vielä päälle sadanviidenkymmenen vuoden jälkeenkin? Kuinka pelkät sanat paperilla voivat ylipäätään hyytää veremme, jonka luulisi jo tovi sitten turtuneen audiovisuaalisen kauhun ristisyötössä? Entä kuinka oppia tämä taidoista synkin, pelon herättäminen, kirjoittamalla? Vinkkejä ja laajempaa pohdintaa luvassa. Lisäksi ohjelmanpitäjä vannoutuu vastaanottamaan, lukemaan ja antamaan palautetta kohtuullisen mittaisista töistä sähköpostin kautta kaikille halukkaille, aloitteleville kirjoittajille.

Ruohometsän papanat Äffä ja Mr. Kalinka
Muistatko tarinan urheiden kaniinien matkasta Watershipin ylängölle? Richard Adamsin romani, siihen pohjautuva elokuva ja uusi tv-sarja antavat porkkanan purtavaksi pitkäkorvien ystäville. Ovatko tarinan ja hahmojen matkanvarrella kokemat muutokset Flayrahia faneille, vaiko silkkaa hrakaa tassunpohjassa? Tule kuulemaan kyynisen Mr. Kalinkan ja kenraali Ratamo -fanityttö Äffän pohdintoja aiheen tiimoilta. Tarjolla porkkanaa ja salaattia. Huom! Äffän ja Mr. Kalinkan kaikki puputukset eivät välttämättä sovi perheen pienimmille.

Welcome to Night Vale - paneeli Paneroitukala, Mr.Collector ja Tokushu
Tässä paneelissa tutustumme podcast sarjaan nimeltä: "Welcome to Night Vale". Kerromme uusille tulokkaille mistä sarjassa on kyse, mutta poraudumme myös syvemälle sarjan kulttuuriin, satiireihin ja fanien luomaan maailmaan sen ympärille. Paneeli sopii aloittelijoille ja kovemmillekkin faneille.

Parapara - tanssitunti Paakku
Haluatko aivosi narikkaan? Tervetuloa tanssimaan japanilaista klubitanssia Paraparaa! Yksinkertainen koreografia, jota fiilistelemme!

Muumilaakson vapinoita Iitunes
Vuorten sylissä paistattelevasta Muumilaaksosta tulevat useimmiten mieleen pannukakut, auringonpaiste, Nuuskamuikkusen huuliharppu sekä autuas, yksinkertainen elämä. Kaiken tämän keskeltä löytyy kuitenkin kauheita vaaroja, traumaattisia hahmoja, syvänmeren petoja ja mikä pahinta, vaihtelevaa säätä taifuuneineen kaikkineen. Tule luennolle kuulemaan Muumilaakson vapinanaiheuttajista ja kootuista vaaroista. Heikkohermoisimpia suositellaan varautumaan kuva- ja videomateriaaliin, joka voi herättää vanhat traumat henkiin!

Sheriff's Anvil esittää: Kuinka kyhään cossiarmorin. Sherif, Ankkuri ja Fin
PERUTTU
Sheriff kertoo omien kokemuksien ja kömmähdysten kautta, kuinka rakentaa itse cosplay armori. Paneeli pyrkii olemaan aloittelijaystävällinen, mutta myös kokeneille konkareille voi irrota jotain hauskaa paneelista.

ImprOtaku Minna Vasarainen
Millainen on maailman huonoin supersaiyalainen? Entä miltä näyttää Attack of the Titans tiivistettynä 30s? Tai Pokemon genrellä kauhu? Kaikki ovat tervetulleita vastaamaan näihin kysymyksiin ja osallistumaan improvisaation ihmeelliseen maailmaan! Jos et tunne improketun puraisua vielä takalistossasi, voit tulla myös seuraamaan harjoituksia ja nauramaan mukana.

Jojo's Bizarre Adventure - mitä h*lvettiä nyt taas Helena Lipponen
JBA on yksi kaikkien aikojen pisimmistä mangasarjoista. Pian 30 vuotta jatkunut sarja sisältää natseja, vampyyreita, dinosauruksia, hengitystekniikoita, miehisiä miehiä, homouden ja mieheyden hämärtyneitä rajoja, politiikkaa, katolilaispappeja ja Spice Girlsin. Tervetuloa tutustumaan sarjaan ja animeen, pohtimaan sarjan suosion syitä ja omituisuuksia.

Vampyyrit - Draculasta Twilightiin hallavan ja Daido
Millainen on matka myyttisestä olennosta yhdeksi median suosituimista ilmiöistä? Luennolla näihin verenimijöihin tutustutaan perinpohjaisesti aina vampyyrikirjallisuuden alkuajoilta populaarikulttuurin viimeisimpiin ilmiöihin. Pääpaino pysyy länsimaisessa populaarikulttuurissa ja sen vampyyrikäsityksissä, mutta esimerkkejä nostetaan esille myös animesta ja mangasta. Luento on tarkoitettu hauskaksi, informatiiviseksi ja ennen kaikkea katsojaystävälliseksi pakkaukseksi, jota kuka tahansa voi tulla seuraamaan ilman aiempaa kokemusta.

Ginga Room Suomen Hopeanuoli-fanit ry
Tule viettämään aikaa Hopeanuoli-yhdistyksen teemahuoneeseen, jossa voit muunmuassa askarrella itsellesi korvat tai hännän, pyöräyttää Hopeanuoli-onnenpyörää, lueskella Ginga-saagan mangaa, piirrellä ja tutustua muihin sarjan ystäviin! Ohjelman järjestää Suomen Hopeanuoli-fanit ry.